TISZK
Fenntartó:
Budapest Főváros Önkormányzata
1052 Budapest, Városháza u. 9-11.
www.budapest.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Infovonal: 06 40 638-638
www.ujszechenyiterv.gov.hu

A Dél-Budai TISZK létrehozásáról a Fővárosi Önkormányzat 2007. november 29-én döntött.
Az együttműködésben az Öveges József Gyakorló Középiskola és Szakiskola, a Mechatronikai Szakközépiskola és Gimnázium, a Budai Középiskola, a Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola valamint a Fáy András Közlekedésgépészeti, Műszaki Szakközépiskola vesz részt.

Jelenleg a TISZK keretei között működő szakképzési feladatot ellátó intézmények nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő szakképző iskolai tanulói létszáma (a 2007. október 1-jei statisztika szerint) 2980 fő.
Az iskolák a tudásintenzív szakmáktól a gyakorlatorientált szakmákig az elektrotechnika-elektronika, a gépészet és a közlekedés területen a szakmák széles körét kínálják. Az elektronika-elektrotechnikai és gépészeti képzés terén a szubrégióban 100%-os, a közlekedési szakmacsoporton belül a repüléstechnika képzés terén a régióban 100%-os, az autótechnika képzés terén a régióban 60%-os arányt képvisel. Kínálatukban általános iskolai végzettséggel, a 10. osztály után, továbbá középiskolai végzettséggel tanulható szakmák egyaránt vannak. Részt vesznek a felzárkóztató oktatásban, a lemorzsolódó, a szakképzésből kimaradt fiatalok újraintegrálásában, a munkaerőpiacról kiszorultak átképzésében, valamint a továbbképzésben. Vállalják a hátrányos helyzetű és SNI diákok képzését. Tanulószerződés keretében jelentős a külső gyakorlati képzés aránya. Az iskoláknak széleskörű és intenzív a kapcsolata a gazdálkodó szervezetekkel (SAMSUNG, MALÉV, TOYOTA stb.), továbbá a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvánnyal valamint BMGE Műszaki Pedagógiai Tanszékével.

Az iskolák közösségi szolgáltatásokat is kínálnak.
Előzetes tudásszint felmérést, pályaválasztási-, pályaorientációs- és karrier-tanácsadást, tréningeket biztosítanak. A Dél-Budai TISZK iskolái beiskolázási hatókörükkel, szakmai kapcsolataiknak kiterjedtségével regionális és országos feladatok teljesítésében is részt vesznek.

Kedvezményezett:
Dél-Budai TISZK

Öveges József
Gyakorló Középiskola és Szakiskola

1118 Budapest
Beregszász út 10.
Hrsz: 2025/15
www.delbudatiszk.hu